به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین سید مفید حسینی کوهساری، در دیدار پروفسور میگل آنجل باریوس، استاد دانشگاه بوینس آیرس آرژانتین که در قم برگزار شد، با تشریح ابعاد پیروزی انقلاب اسلامی، اظهارداشت: حضرت امام خمینی قدّس سرّه الشریف و مقام معظم رهبری مدّظلّه العالی با نگاه خاص به اسلام توانستند انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی برسانند.
وی در ادامه با بیان این که متفکرین دینی در برابر تمدن غرب به سه گروه تقسیم میشوند،گفت: گروه اول، واپسگرا و متعصب که بدون توجه به اقتضائات روز بر آموزههای دینی تاکید دارند که این نگاه به دین از سوی رهبران انقلاب اسلامی مورد قبول نیست؛
مدیرعامل خبرگزاری حوزه در معرفی گروه دوم بیان داشت: گروهی که آموزههای غرب را به اسم دین ارائه میکنند. این جریان با رویکرد غرب زده و با مرعوب شدن در برابر تمدن غرب گمان کردند که ایسمهای غربی قادر به پاسخگویی نیازهای بشری هستند.
مسئول مرکز ارتباطات و بینالملل حوزه های علمیه افزود: گروه سوم معتقد است ضمن حفظ اصول دین نیازهای بشری را جواب میدهد و این تفکر ناب انقلاب اسلامی ایران است و این قرائت دارای ویژگیهای متعددی از جمله، این که دین میتواند میان منافع دنیوی و اخروی جمع کند؛ دین میتواند میان عدالت، پیشرفت و اخلاق جمع کند: از سویی میگوید هر گونه درجا زدن ممنوع است و از سویی میگوید این پیشرفت بایستی با اخلاق و عدالت همراه باشد،است.
وی بیان داشت: این قرائت معتقد است، بایستی بین قدرت، دیانت و عقلانیت جمع کرد: اعتقاد بنیادین ما این است که اگر غیر از بندگان صالح به قدرت برسند، مخاطرات زیادی را به همراه دارد. رهبر باید از عالیترین درجه علمی و اخلاقی برخوردار باشد، رهبری بشریت در صلاحیت حضرت عیسی مسیح علیه السلام است که در آخرالزمان در کنار حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف حکومت را بر عهده خواهند گرفت.
مدیرعامل خبرگزاری حوزه گفت: از دیگر ویژگی های این گروه این است که بایستی میان دیانت و جمهوریت جمع کرد. حکومتداری به معنای کنار گذاشتن مردم و دین نیست، بلکه ما قائل به مفهومی با عنوان مردمسالاری دینی هستیم.
وی در ادامه افزود: بین حقوق انسانی، مصالح ملی، مصالح ادیان و همه بشریت توازن وجود دارد. میشود که همه ادیان به دین خود ملتزم باشند و در عین حال مصالح همه بشریت را مد نظر قرار داد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی کوهساری ادامه داد: بر این اساس میتوان تمدنی را در برابر تمدن غرب پایهریزی کرد که دین و خدا مبنای آن قرار گیرد؛ بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب مدّظلّه العالی مانیفستی برای تحقق این و برای تمام ادیان و بشریت میباشد.
مدیر مسئول هفته نامه افق حوزه گفت: حوزههای علمیه در تبیین نظریههای انقلاب اسلامی به پیشرفتهایی نائل شدهاند که از جمله در خلال سالیان انقلاب اسلامی مطالعات گسترده عقلانی، فلسفی و کلامی در حوزه علمیه صورت گرفته است که ناظر به تفکر و فلسفه غرب است.
وی بیان کرد: مجموعههای حوزوی به صورت تخصصی به پرسشهای نسل جوان و اقشار مختلف مردم پاسخ میدهند، مطالعات ادیانی تطبیقی در حوزه علمیه به انجام میرسد؛ امروز کارشناسان مختلفی داریم که نسبت به ادیان دیگر آشنا هستند؛ مطالعات علوم انسانی اسلامی در حوزه علمیه در جریان است: طلاب و فضلای حوزوی میان علوم اجتماعی و انسانی و اسلامی جمع کردهاند.
مسئول مرکزارتباطات و بینالملل حوزه های علمیه گفت: حوزه علمیه آماده تعامل جدی با آمریکای جنوبی به ویژه کشور آرژانتین و شخصیت های مسیحی است و امیدواریم این تعامل ما را به دنیای سرشار از صلح و اخلاق و انسانیت برساند.